PLAN UW COVID-19 PCR TEST VANDAAG
PRIJS € 145,-
DEZELFDE DAG UITSLAG

TESTEN MET ZEKERHEID, SNEL UITSLAG

We zijn bijzonder trots dat wij als eerste én enige partij in Nederland een PCR test kunnen aanbieden waarbij u dezelfde dag de uitslag krijgt. Waar de GGD en andere labarotoria gemiddeld 24-48 uur nodig hebben om een PCR test te verwerken, kunnen wij met een geaccrediteerd & gevalideerd laboratorium dat binnen enkele uren. Met onze zeer betrouwbare testuitslag heeft u snel duidelijkheid en kunt u ook reizen.

Dr.Beeker

PCR Test Nederland

Veilig op pad met de razendsnelle PCR test van PCR Test Nederland

De uitbraak van het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet – mensen werken massaal thuis, een avondje in de kroeg zit er vaak niet meer in en ook in het vliegtuig stappen is niet meer zo makkelijk. Hoewel thuis blijven en social distancing het veiligste is, is dat niet altijd mogelijk. Zo kunnen sommige beroepen niet vanuit huis worden uitgeoefend, en is reizen soms onvermijdbaar. In dit soort situaties biedt een coronatest uitkomst. Een coronatest vertelt u of u besmet bent met COVID-19. Zo niet, dan is er geen quarantaine nodig en kunt u (mits u voldoende afstand van anderen houdt), met een gerust hart op pad. Er bestaan verschillende soorten coronatesten. Bij PCR Test Nederland kunt u voordelig een PCR sneltest laten doen. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over deze coronatest.

Het belang van een corona test

Om te voorkomen dat u zelf besmet raakt met corona en/of anderen besmet, is het belangrijk om minstens 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dit wordt ook wel social distancing genoemd. In sommige situaties is dit echter niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer u een contactberoep uitoefent, mantelzorger bent of met het vliegtuig op reis moet. Om te voorkomen dat u in dit soort situaties anderen besmet, is het belangrijk om zeker te zijn dat u het coronavirus niet heeft. Een coronatest kan in dit geval uitsluitsel bieden. Een coronatest in het bijzonder van belang wanneer u last hebt van een of meerdere symptomen van het coronavirus, zoals koorts, een droge hoest, benauwdheid en vermoeidheid. Let wel – het enkele feit dat u last hebt van deze symptomen betekent niet noodzakelijkerwijs dat u besmet bent met het coronavirus. Deze symptomen kunnen namelijk ook door een verkoudheids- of griepvirus worden veroorzaakt. Een coronatest is dus van groot belang om te weten of het om het coronavirus gaat.

De verschillende soorten corona testen

Er bestaan twee verschillende testen die kunnen laten zien of u corona heeft. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet.

  • Allereerst kan de PCR test worden gebruikt. Dit is de test die op de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) testlocaties en in ziekenhuizen wordt toegepast. De afkorting ‘PCR’ staat voor Polymerase Chain Reaction. Bij deze test wordt er door middel van een wattenstaafje keel- en neusslijm afgenomen. Vervolgens wordt in een laboratorium onderzocht of er virusdeeltjes in het speeksel aanwezig zijn. Deze test is ontzettend nauwkeurig, maar helaas kan de uitslag een tijdje op zich laten wachten. Een laboratorium heeft namelijk gemiddeld 24 tot 48 uur nodig om een PCR test te verwerken. Deze wachttijd kan bovendien verder oplopen naarmate er veel coronatesten worden afgenomen.

Ten tweede kan er gebruik worden gemaakt van een sneltest. De term ‘sneltest’ is een verzamelnaam voor verschillende testen die allemaal gericht zijn op een snelle uitslag. Het nadeel van de sneltest is dat sommige sneltesten minder gevoelig zijn dan de PCR test.

Het uitvoeren van een PCR test bij PCR Test Nederland

Hoewel een PCR test dus erg nauwkeurig is, kan de uitslag soms lang op zich laten wachten. Een sneltest daarentegen is – zoals de naam al doet vermoeden – razendsnel, maar soms minder gevoelig. PCR Test Nederland heeft besloten het beste van beide tests te combineren, met de PCR sneltest als resultaat. Wij maken, net zoals de GGD en ziekenhuizen, gebruik van een PCR test, maar doordat wij gebruikmaken van een unieke PCR machine ligt de uitslag al na enkele uren voor u klaar. Deze machine wordt verder enkel in het Erasmus ziekenhuis gebruikt. Bij PCR Test Nederland kunt u dus terecht voor een razendsnelle coronatest, zonder in te hoeven boeten op kwaliteit en nauwkeurigheid.

De kosten van een PCR test

Wat kost een coronatest bij PCR Nederland? We doen ons best om de PCR test kosten zo laag mogelijk te houden. Om die reden kunt u bij ons al een PCR test laten doen voor €125 excl. BTW.

Alles wat u moet weten over onze PCR testen

Overweegt u een PCR sneltest te laten afnemen? Hier vindt u alles wat u moet weten over onze PCR testen.

  • Onze sneltest is geschikt voor iedereen die wil weten of hij of zij besmet is met het COVID-19 virus. Het maakt dus niet uit of u klachten hebt of niet.
  • Onze PCR sneltest is gevalideerd door het RIVM. Ook is het team van PCR Test Nederland goedgekeurd door de Inspectie Volksgezondheid en Jeugd.
  • We sturen u de testuitslag binnen enkele uren per e-mail. We sturen u de uitslag niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits. Ook voorzien we de uitslag van uw persoonlijke gegevens, de testwijze, en een stempel en handtekening van een huisarts. Hierdoor kunt u deze testresultaten, indien nodig, gebruiken om met het vliegtuig te kunnen reizen (mits de testuitslag negatief is).
  • Als u positief blijkt, zal de Goed Gezondheid Groep hier melding van maken bij de GGD.
  • Na de test kunt u last hebben van een geprikkeld gevoel of pijn in de neus. Deze klachten zullen in de loop van de dag verdwijnen.

Het inplannen van een PCR test

Wilt u een PCR sneltest laten afnemen? Op onze website kunt u eenvoudig en snel een afspraak inplannen. U kunt zelf de locatie, de dag en het tijdstip selecteren. PCR Test Nederland heeft onder andere testlocaties in Amsterdam, Zoetermeer, Breda, Eindhoven, Lelystad en Groningen. Heeft u een vraag over onze PCR sneltest, het inplannen van een afspraak of de kosten coronatest? U kunt ons bereiken via 085 7602 360 of info@pcrtestnederland.nl.

 

16 LOCATIES 🇳🇱 🇧🇪 🇩🇪

Bekijk hier onze locaties

GRATIS ANNULEREN OF WIJZIGEN AFSPRAAK

ISO 15189 GECERTIFICEERD

Geaccrediteerd & gevalideerd laboratorium

BINNEN ENKELE UREN UITSLAG

In plaats van reguliere 24-48 uur

INCLUSIEF REISDOCUMENT

U ontvangt een non-COVID-19-verklaring per mail

16 LOCATIES 🇳🇱 🇧🇪 🇩🇪

Bekijk hier onze locaties

GRATIS ANNULEREN OF WIJZIGEN AFSPRAAK

ISO 15189 GECERTIFICEERD

Geaccrediteerd & gevalideerd laboratorium

BINNEN ENKELE UREN UITSLAG

In plaats van reguliere 24-48 uur

INCLUSIEF REISDOCUMENT

U ontvangt een non-COVID-19-verklaring per mail

VEEL GESTELDE VRAGEN

1 V: Krijg ik de testuitslag mee?

A: Ja, de testuitslag wordt dagelijks dezelfde dag na het afnemen van de test per mail middels een printbare digitale kopie aan u bevestigd. De uitslag wordt in het Nederlands, Duits Engels en Arabisch naar u gemaild als PDF bestand met daarop een stempel en handtekening van een huisarts. Op de uitslag vindt u uw persoonlijke gegevens maar ook de testwijze en een vermelding van de RT-PCR test. Met dit testresultaat kunt u ook vliegen.

2 V: Wat voor soort test voeren jullie uit?

A: PCR Test Nederland voert een geautomatiseerde PCR test uit in een gerenommeerd laboratorium in Nederland. Het laboratorium is geaccrediteerd en de testopzet is gevalideerd.

3 V: Hoe betrouwbaar is jullie test?

A: Onze test is zo betrouwbaar dat de kans dat u binnen 48 uur na afname klachten krijgt, veroorzaakt door Corona, zo goed als nul is. De PCR test is de gouden standaard onder laboratoriumonderzoeken en onze test scoort daar met 8 virussen per swab nog weer 10 keer beter dan andere test aanbieders en dat bovendien op locatie en uiterlijk binnen enkele uren.

4 V: Hoe wordt de test afgenomen?

A: Eerst wordt er met een wattenstaafje speeksel uit de mond gehaald en vervolgens wordt er via de neusholte materiaal afgenomen. De test wordt afgenomen door medewerkers, die opgeleid zijn en onder supervisie staan van de Goed Gezond Groep. Ze begrijpen dat het afnemen van de test voor u eventueel wat spannend kan zijn en zullen er alles aan doen om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken.

ONZE KLANTEN REISDEN NAAR DE VOLGENDE LANDEN:

Australië
Aruba
Azoren
België
Bonaire
Cyprus
Canarische eilanden
Curacao
Duitsland
Algerije
Dubai
Egypte
Spanje
Finland
Griekenland
Kroatië
Hongarije
Indonesië
Israël
Iran
Italië
Japan
Luxemburg
Marokko
Mexico
Madeira
Nederland
Noorwegen
Nieuw-Zeeland
Zweden
Thailand
Turkije
Verenigde Staten (US)